Aktivni mednarodni projekti

Priority 45

Več o projektu: https://priority45.eu/

COME AND PLAY FOR HEALTH

Člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Rogaška Slatina na tečaju angleščine na Malti

Tečaji angleškega jezika v sklopu Univerze za tretje življenjsko obdobje Rogaška Slatina, ki deluje v sklopu Ljudske univerze Rogaška Slatina, so eni od najbolj obiskanih in nekateri člani se jih udeležujejo že vrsto let, saj si želijo izboljšati komunikacijske veščine v tujem jeziku iz več razlogov, kot so na primer lažje sporazumevanje na potovanjih po tujini, branje prispevkov v tujem jeziku, sporazumevanje s prijatelji in sorodniki iz tujine ali pa preprosto trening spomina ter zabava. Ravno zaradi tega velikega zanimanja se je na univerzi porodila ideja, da svojim članom omogočijo učenje angleščine v tujini, kjer bi lahko svojo znanje še utrdili, obenem pa jezik uporabili tudi v praksi v realnih situacijah. Ideja je pripeljala do prijave na Erasmus + razpis, na katerem je bila organizacija uspešna in tako se je v aprilu 23 članov univerze za tretje življenjsko obdobje odpravilo na 5-dnevni tečaj angleščine na Malti v sklopu skupinske mobilnosti učečih se odraslih v sklopu Erasmus + projekta za mobilnost osebja in učečih se v izobraževanju odraslih z naslovom Mobilni odrasli – Spodbujanje vključevanja odraslih učečih se v mednarodne mobilnosti.
Možnost prijave na mobilnost je bil predstavljena vsem članom univerze, v končni seznam udeležencev pa so se po temeljitem izbornem postopku, v katerem so morali zainteresirani podrobno izpolniti prijavnico, uvrstili tisti, ki so izpolnjevali kriterije, določene v razpisu. Udeleženci mobilnosti so svoje dolžnosti vzeli zelo resno in v petih dneh sodelovali v pestrem urniku malteške šole Maltalingua School of English, ene izmed najvišje mednarodno akreditiranih šol angleškega jezika na svetu. Z udeležbo na tečaju angleščine na Malti so udeleženci krepili svoje komunikacijske veščine v angleškem jeziku ter medkulturne kompetence, kar jim bo pripomoglo tudi pri krepitvi drugih osnovnih življenjskih kompetenc. S tem je prebit led na področju vključevanja odraslih učečih se na Ljudski univerzi Rogaška Slatina, ki je med svoje glavne cilje projekta vključila ravno spodbujanje večjega vključevanja odraslih udeležencev v mednarodne Erasmus + aktivnosti.

Sledenje na delu v španski Valenciji

Predstavniki Ljudske univerze Rogaška Slatina so se v začetku oktobra 2023 odpravili na sledenja na delo v špansko mesto Valencija, kjer so obiskali organizacijo American College Innovation Lab in spoznali metodo Leader in me, ki je lahko zelo uporabna metoda za nudenje podpore udeležencem odraslih učečih se v mednarodne Erasmus + mobilnosti. Slike si ahko ogeldate na nasledni povezavi: https://www.facebook.com/ljudskarogaska/posts/pfbid02XArWCPARU6j68JCCB22ojciu1sDYArKYZQ1mDzwrs6Su3xopP8zkZMsnPPyMXXfcl?locale=sl_SI

Na naslednji povezavi si lahko ogledate in brezplačno prenesete Svetovalni priročnik za nudenje podpore odraslim učečim se pri mednarodnih Erasmus + mobilnostih, ki smo ga razvili v sklopu projekta Mobilni odrasli: https://drive.google.com/file/d/1TiGi0IVr2x6vxBpVvp3syFL_dIXuYLA0/view?usp=sharing

Več o projektu: http://elene.inbie.pl/

Več o projektu: https://come-project.eu/

STORYTELLING 55+

Storytelling 55 + delavnice v Sloveniji

V maju 2023 je Ljudska univerze Rogaška Slatina organizirala delavnice v sklopu projekta Storytelling 55 + . Člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Rogaška Slatina so testirali v projektu razvite pripovedovalne kartice ter ostale intelektualne rezultate projekta in zelo uživali v aktivnostih pripovedovanja zgodb. 

REAL LIFE CONTEXT

COLOURFUL DANCE OF LIFE

Več o projektu: https://sl.iwesociety.com/

V okviru projekta I.WE.SOCIETY se konzorcij ukvarja z razvojem 6 spletnih tečajev. AIFED se ukvarja z razvojem vsebin, osredotočenih na invalide.

Pustimo vam majhen vpogled po dosedanjem delu.

Mnenja o invalidih glede definicije invalidnosti so različna.

Ljudje imajo nekaj zmede, ko govorijo o tem, in težava ni le v imenu in definiciji, ampak je konceptualna. Treba je bilo definirati nov konceptualni diagram, ki bi omogočil resnično skladnost med mnenjem ljudi, podobo, ki jo imamo o njih, in našim odnosom do njih.

Spletno platformo smo dopolnili z e-tečaji za pomoč izobraževalcem odraslih in osebam iz naslednjih skupin v teh zapletenih časih po covidu.
Vsaka ciljna skupina projekta ima svoje potrebe, kjer ji lahko izdelani tečaj pomaga pri soočanju s trenutno situacijo:

mladi starši morda ob rojstvu otroka potrebujejo nasvet, kako se soočiti z različnimi težavami v družbi
ljudje, ki se ponovno priselijo, se morajo prilagoditi novim razmeram v domovini
nedavno upokojenim je treba pomagati, da se počutijo še vedno aktivne in potrebne v družbi
ljudem z različnimi invalidnostmi bo spletni tečaj zlahka dostopen
Tečaj bo koristil začasno brezposelnim osebam, ki jih je prizadela pandemija Covid-19, saj bo vključeval praktične nasvete za iskanje nove zaposlitve.
podjetniki bodo dobili praktično pomoč, kako zmanjšati obstoječe težave.
👶 Ko ima mlada družina otroka

👶 Ko se priseljenci odločijo vrniti v svojo državo

👶Ko se ljudje odločijo za upokojitev

👶Ko imajo ljudje različne motnje

🤷‍♀️Ko je oseba začasno brezposelna

🏪Mali podjetnik in podjetnik

Bringing sport to children with special needs

Spletna stran: www.needsport.net
Povezava do prvega novičnika: Novicnik.pdf

Mr Winston, the true english bot

Povezava do spletne strani: http://mrwinstonchatbot.eu/
 

Generations in interaction

Povezava do spletne strani: http://ge-inproject.eu/

 

Naš projekt Generations in Interaction je prišel do konca. Vse podrobnosti o projektu si lahko ogledate na spletni strani projekta, kjer boste našli tudi intelektualne rezultate, razvite v projektu, in sicer Priročnik za medgeneracijsko učenje ter povezavo do spletne učne platforme.

Digital@dults.eu

Povezava do spletne strani: http://digitaladults.eu/
Priročnik v slovenskem jeziku: Manual SLO

Boosting a novel and innovative training approach of key enabling technologies

Povezava do spletne strani: https://bracket.erasmus.site/

 
Novičnik projekta št. 1: Bracket1
 
Novičnik projekta št. 2: Bracket2

Novičnik projekta št. 3: Bracket 3

Novičnik projekta št. 4: Bracket 4 

Sport for learning, learning by sport

Parents skills as job opportunity - Psajo

CriThink

Flipped classroom

TeaTime

Skip to content